Ga naar hoofdinhoud

Deli Home versterkt positie door overname Weekamp Deuren

Deli Home, producent en distributeur van constructieve en decoratieve woonproducten, maakte eerder deze week bekend dat het bedrijf overeenstemming heeft bereikt over de overname van Weekamp Deuren.

De assortimenten van Deli Home en Weekamp sluiten volgens beide partijen naadloos op elkaar aan. Waar Deli Home met zijn dochteronderneming Skantrae met name een sterke positie heeft in binnendeuren, heeft Weekamp een sterke positie in buitendeuren. Skantrae is primair een handelsonderneming, terwijl Weekamp excelleert in maatwerkproductie. De overname van Weekamp is daarmee een logische stap die past binnen de strategie van internationalisering, schaalvergroting, maatwerkoplossingen en eigen productie, aldus Deli Home.

Groeikansen

De bundeling van krachten biedt Deli Home naar eigen zeggen de mogelijkheid om klanten nog beter te bedienen. Bovendien biedt de overname groeikansen voor beide bedrijven, binnen alle sectoren waar ze op dit moment actief zijn. Daarnaast kunnen voordelen worden gerealiseerd op onder andere inkoop, productie, voorraden en logistiek. Op deze manier kan de expertise van beide bedrijven nog beter worden benut en uitgebouwd; samen ontstaat een sterke partij in deuren met ruim € 100 miljoen omzet en bijna duizend medewerkers, aldus Deli Home.
De overname zal aan de Autoriteit Consument & Markt (ACM) ter beoordeling voorgelegd worden. De verwachting is dat de voorgenomen overname medio november 2019 kan worden afgerond. Beide bedrijven zullen na de overname op gebruikelijke wijze en vanuit hun huidige locaties blijven opereren.
Johan Weekamp (ceo Weekamp Deuren): “Wij hebben met Deli Home de beste partij gevonden waarmee we ons bedrijf naar een volgende fase kunnen loodsen. Mijn broer en ik hebben de afgelopen veertig jaar een spannend jongensboek geschreven. Met deze stap bieden we onze medewerkers, klanten en leveranciers ook in de toekomst de continuïteit die men verdient en de garantie dat onze kwaliteitsproducten tot in lengte van jaren breed beschikbaar zullen blijven.”  Victor Aquina (ceo Deli Home): “Weekamp biedt ons een unieke kans om versneld te investeren in maatwerkproducten in het voor ons belangrijke deuren-assortiment. Het sluit perfect aan op onze strategie. Daarnaast is Weekamp een familiebedrijf, net als de andere dochterondernemingen die Deli Home eerder acquireerde. Daarmee houden we ondernemerschap, passie en technische kennis hoog in het vaandel.”

Schrijf je in voor de nieuwsbrief   Aanmelden