Ga naar hoofdinhoud

Anders Invest koopt Vios Houttechniek

Anders Invest heeft op 15 mei Vios Houttechniek met vestigingen in Driebruggen, Hoorn en Doetinchem overgenomen. Vios, opgericht in 1914 en inmiddels marktleider in de productie en verkoop van houten woningtrappen, heeft een omzet van € 25 tot 30 miljoen en biedt werk aan ruim 150 mensen. Het is voor Anders Invest de vijftiende onderneming in haar industrieportfolio.

Vios is marktleider in Nederland op het gebied van engineering, productie en montage van seriematige maatwerk trappen voor de woningbouw.
Trapleuningenfabriek Fremeyer in Hoorn maakt eveneens onderdeel uit van de transactie. In Doetinchem beschikt Vios over een derde vestiging met showroom waar verschillende luxe trappen te zien zijn.

Overname

De aandelen zijn overgenomen van directeuren Hans Diekema en Jaap Mullié, beide waren sinds 2003 eigenaar. Anders Invest doet de overname samen met aantredend directeur Dirk Bergman, die een minderheidsbelang verwerft. Bergman heeft ruime ervaring in directieposities bij hout- en bouwmaterialen-ondernemingen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief   Aanmelden