Ga naar hoofdinhoud

Innodeen krijgt PFEC voor circulair biocomposiet

Voor zijn circulaire biocomposiet Compodeen WFC (Wood Fibre Composite) heeft Innodeen het PEFC-certificaat ontvangen.

Compodeen bestaat uit 72 procent houtvezel, afkomstig uit reststromen van duurzaam beheerde bossen. Het andere bestanddeel dat bij extrusie wordt toegevoegd is polypropylene (PP). Hierdoor ontstaat volgens Innodeen – de huidige naam van DTS-dorpelfabrikant Kreunen Kunststoffen – een milieuvriendelijk, weerbestendig materiaal met de natuurlijke uitstraling van hout.

Compodeen uitzonderlijk sterk 

Tijdens het geoctrooieerde extrusieproces worden de houtvezels in lengterichting geschikt. Daardoor krijgt Compodeen volgens de fabrikant zijn uitzonderlijke sterkte. Bovendien kan aan het product een wapening van staaldraad worden toegevoegd voor specifieke doeleinden.

Het circulaire biocomposiet is leverbaar in zes verschillende natuurtinten en kan volledig worden hergebruikt. De productie kent eveneens geen afval: afkort- en opstartmateriaal wordt volgens de fabrikant gebruikt als grondstof voor nieuwe producten, waarbij de kwaliteit op niveau blijft.

Innodeen levert aan bouw en gevelindustrie

Compodeen wordt ingezet in onder andere de bouw en gevelindustrie als duurzaam alternatief voor gevelbekleding (DBP Siding), maar ook voor noodaccommodaties, tuinhuizen, aanbouwen (DBP Housing). Ook de grond-, weg- en waterbouw maakt gebruik van dit product voor onder meer oeverbeschoeiing, vlonders en steigers.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief   Aanmelden