Ga naar hoofdinhoud

Xylexpo uitgesteld tot later dit jaar

Xylexpo 2020 wordt uitgesteld. Dit is het pijnlijke maar noodzakelijke besluit dat afgelopen vrijdag 6 maart is genomen door de Raad van Bestuur van Acimall, de vereniging van Italiaanse houtbewerkingsmachines en gereedschapsfabrikanten, eigenaar van de tweejaarlijkse tentoonstelling.

De 2020-editie zal niet worden gehouden van 26 tot 29 mei zoals oorspronkelijk gepland, maar zal vanwege het Corona-virus worden uitgesteld tot de tweede helft van het jaar. De data zullen later bekend worden gemaakt.
“We hebben gewacht zo lang als we konden, in de hoop dat de situatie weer normaal zou worden”, zei Lorenzo Primultini, president van Acimall en van de tentoonstelling, aan het einde van de bestuursvergadering. “We hopen dat eind mei de Coronavirus-effecten niet meer zo groot zullen zijn als wat we nu zien, maar helaas kunnen we niet zeggen wanneer deze noodsituatie voorbij zal zijn. Daarnaast kunnen we de impact ervan op het industriële systeem en op de toeleveringsketens van het hout niet voorspellen.”

Schrijf je in voor de nieuwsbrief   Aanmelden