Ga naar hoofdinhoud

Weinig presenteert instap schaafmachines

Weinig lanceert voor het instapsegment in schaven en profileren twee nieuwe machines; Profimat 30 & 50. Deze instapmodellen hebben vier, vijf of zelfs zes assen. Hiermee worden de robuuste, Duits gebouwde-, vierzijdige schaaf- en profileermachines van Weinig ook toegankelijk voor kleine- en middelgrote massief houtverwerkers.

Productspecialist van De Groot Bewerkingsmachines, Jeroen Vorstenbosch vertelt enthousiast: “Het merk Weinig is in de massief houtverwerkende industrie alom bekend. Tot op heden was het instapniveau voor vierzijdige schaaf – en profileermachines relatief hoog. Daar is met de komst van de nieuwste Profimat-serie verandering in gekomen. Voor veel bedrijven is dit dan ook echt een uitkomst aangezien men flexibel moet kunnen werken zonder in te leveren op kwaliteit én snelheid.”

Het ontwerp is zoals zijn grotere Weinig ‘broertjes’ compact en robuust. De machines hebben hierdoor een lange levensduur en vergen weinig onderhoud. De machine vergt een minimale benodigde ruimte waardoor deze ideaal is voor kleinere werkplaatsen. De gietijzeren machinebasis en spindels zorgen voor minimale trilling en een hoge oppervlaktekwaliteit van alle werkstukken. De standaard werkbreedte is 230 mm. Voor grotere afmetingen is deze nog uit te breiden naar een optimale werkbreedte van 260 mm.

Plug & Play

De Profimat is energiebesparend en volledig manueel in te stellen. De intuïtieve bediening zorgt voor korte insteltijden, hoge gebruikersveiligheid en maximale herhaal-nauwkeurigheid. Optioneel kan de machine worden uitgebreid met een besturingspakket. Dit bevat een Memory Plus Touchscreen, automatische breedte en dikteverstelling én de mogelijkheid om 500 profielen op te slaan. Hiermee verhoog je de in(om)stelling en herhaalbaarheid doordat de as-posities duidelijk worden weergegeven en optioneel elektrisch kunnen worden ingesteld.

Profimat 50

Profimat 30

  • Configureerbaar met vier of vijf assen
  • Aanvoer-/doorvoersnelheid van 6 tot 15 m/min
  • Astoerental 6.000 tpm

Profimat 50

  • Configureerbaar met vijf of zes assen
  • Aanvoer-/doorvoersnelheid van 5 tot 30 m/min
  • Astoerental 7.000 tpm (8.000 tpm optioneel)
  • Volledig geschikt voor het schaven, profileren en zagen/doorslaan van hardhout
Schrijf je in voor de nieuwsbrief   Aanmelden