Ga naar hoofdinhoud

Visueel hout sorteren volgens ‘Scandinavian Grading rules’

In de week van 16 tot en met 20 september 2019 staat er weer een IEB-studiereis naar de Zweedse zagerij Ingarps Trävaror gepland. Tijdens deze week zullen cursisten een inzicht krijgen in het gehele proces van houtverwerking zoals het bij veel zagerijen in Zweden eraan toegaat.

De IEB (Ingenieursbureau Evan Buytendijk) studiereis naar Zweden is speciaal samengesteld voor diegene die tijdens hun dagelijkse werkzaamheden te maken hebben met o.a. vurenhout. Hoofddoel van deze studiereis is kennis opdoen ten aanzien de Scandinavische sorteerregels en de houtindustrie in Scandinavië. Er worden drie indrukwekkende zagerijen (Eksjö Industri, zagerij Zwedentimber en Ingarps Trävaror) bezocht en het ultieme Zweden-gevoel wordt vergroot door het verblijf in een hotel gebouwd in typisch Zweedse stijl aan de rand van een prachtig Zweeds meer.

Studiereis EIB

Duurzaam bosbeheer

Tevens zullen de cursisten een bezoek brengen aan de bossen en getuige zijn van de oogst van de bomen en krijgen ze uitleg over duurzaam bosbeheer in Zweden. Daarnaast zal een houtverduurzamer bezocht worden die meerdere verfstraten in productie heeft. Leidraad van deze studiereis is het grijze boekje dat de basis vormt voor de Scandinavische kwaliteitsklasse en formeel de basis vormt voor de inkoop- en verkoopcontracten. Op de een na laatste dag van de studiereis zal een examen worden afgenomen om te beoordelen worden of de opgedane kennis ten aanzien het sorteren volgens het grijze boekje voldoende is geweest. Aanmelden kan via de website van Ingenieursbureau Evan Buytendijk.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief   Aanmelden