Ga naar hoofdinhoud

Vecoplan breidt serie houtverkleiners uit

Na de marktintroductie van de Vecoplan VHZ-serie 600 – 1100 die specifiek ontwikkeld is voor de houtmarkt, heeft Vecoplan deze lijn onlangs uitgebreid met de VHZ 1300- en VHZ 1600-verkleiners. De compacte shredderserie wordt volgens de fabrikant vanwege zijn hoge efficiëntie, enthousiast ontvangen in o.a. de houtrecyclingbranche, de houtverwerkende industrie en bij veel palletbedrijven.

De frequentiegeregelde, gepatenteerde ESC-aandrijftechnologie zet een nieuwe standaard op het gebied van energie-efficiëntie en zorgt voor minimale bedrijfskosten, aldus Vecoplan. De twee nieuwe shredders zijn de eerste verkleiningsmachines die Vecoplan uitgevoerd heeft in het nieuwe industriële design.

Zwaardere serie

Naar aanleiding van vragen uit de markt heeft Vecoplan de VHZ 1300 en 1600 ontworpen en gebouwd, de grotere variant van de kleinere, compactere en robuuste shredders uit de VHZ-serie. Vooral middelgrote bedrijven in de houtverwerkende industrie vroegen om een ​​zwaardere serie voor diverse toepassingen.
De VHZ serie is uitermate geschikt voor het verkleinen van transportpallets, spaanplaat, hardhout, naaldhout en massief houtafval. De gepatenteerde ESC-aandrijving maakt de machines volgens de fabrikant zeer energiezuinig en kostenbesparend. Deze energiebesparing is ca. 25 procent in vergelijking met conventionele aandrijving middels een tandwielkast en vloeistofkoppeling.

Slipcontrole

De directe aandrijving middels dubbele powerband heeft een ingenieuze slipcontrole en stoorstofdetectie. De rotor kan snel reverseren en ook het opstarten onder last maakt de ESC-aandrijving dynamisch. Het toerental van de rotor is variabel instelbaar. Hiermee kunnen gebruikers de capaciteit snel en eenvoudig aanpassen.
De hydraulische aandrijving van de schuiver en de ESC-aandrijving van de rotor, zijn beide op een centraal punt gemonteerd om snel en eenvoudig onderhoud uit te voeren. Het snijdwerk bestaat uit een geprofileerde rotor met eenvoudig te verwisselen messen, die tot drie keer gedraaid kunnen worden om de standtijd te verhogen. De contramessen zijn aan beide zijden geprofileerd, zodat deze aan beide zijden gebruikt kunnen worden.

Veco Vos in Laren is sinds 1996 de importeur van Vecoplan voor de Nederlandse markt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief   Aanmelden