Ga naar hoofdinhoud

Tomorrow’s Timber Talk op 28 oktober in de Gasfabriek

Bouwen met hout heeft de toekomst. PEFC nodigt ontwerpers, bouwers, projectontwikkelaars of anderszins bij hout betrokkenen uit voor de Tomorrow’s Timber Talk op 28 oktober in de Gasfabriek Deventer.

Deelnemers kunnen kennis maken met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van hout als innovatief én duurzaam bouwmateriaal voor woning- en utiliteitsbouw. De avond wordt aangeboden door Architectuurcentrum Rondeel, MKB Deventer en PEFC Nederland.

Tomorrow’s Timber Talks

Op 28 oktober vanaf 20.00 uur verzorgen Dr. ir. Pablo van der Lugt (Green Matters/TU Delft) en Atto Harsta (Aldus bouwinnovatie/de Bouwcampus) een interactieve kennissessie waarin de vele toepassingsmogelijkheden van hout als bouwmateriaal worden besproken. Deze bijeenkomst is onderdeel van een reeks Tomorrow’s Timber Talks die door heel Nederland worden gehouden en enorm gewaardeerd worden. Door hout te gebruiken als bouwmateriaal blijft CO2 opgeslagen, draag je bij aan het tegengaan van ontbossing en het behalen van de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties.

Kennissessie ‘Tomorrows Timber’ in woning- en uitiliteitsbouw 

De sprekers van de avond, Pablo van der Lugt en Atto Harsta hebben het boek Tomorrow’s Timber geschreven. Het boek gaat over de vele toepassingsmogelijkheden van het duurzame bouwmateriaal hout, met name op het gebied van ‘Mass Engineered Timber’ waarmee hout een serieuze vervanger is voor beton en staal. Aan de hand van prachtige voorbeelden vertellen beide sprekers over de vele mogelijkheden die er zijn om meer hout te gebruiken, zowel in de woning- als in de utiliteitsbouw. Daarnaast laten zij zien hoe duurzaam het gebruik van hout is, mits het afkomstig is uit duurzaam beheerd, gecertificeerd bos. De toepassingsmogelijkheden van hout in de bouwindustrie lijken schier oneindig en nog altijd volgen de technologische ontwikkelingen elkaar in rap tempo op.

Kijk voor meer informatie, het programma  en aanmelden op www.rondeeldeventer.nl. Deelnemers ontvangen een Woody Bag met daarin o.a. de PEFC-editie van het Tomorrow’s Timber boek.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief   Aanmelden