Ga naar hoofdinhoud

Tekla Structures 2019i nu beschikbaar

Trimble heeft een nieuwe versie van Tekla Structures beschikbaar gemaakt. De versie-update van de 3D-modelleersoftware voor de staal-, hout- en betonbouw bevat diverse functionaliteitsverbeteringen waaronder uitbreidingen voor modelleren, tekeningen en lijsten, clashcontrole en betere uitwisseling met andere software.

Trimble werkt al jaren aan een betere integratie tussen diverse systemen en betere uitwisseling en heeft hiervoor de 3C-strategie: Connected, Content-enabled en Constructible models and workflows. De update aan Tekla Structures maakt deze strategie volgens het bedrijf zichtbaar. Zo zijn er voor dagelijks gebruik ook diverse tijdbesparende verbeteringen en nieuwe modelleermogelijkheden doorgevoerd.

Detailbewerkingen uitgebreid

In Tekla Structures was het reeds mogelijk om diverse houtverbindingen te gebruiken. In de nieuwe versie zijn veel detailbewerkingen uitgebreid en verbeterd. Zo zijn de veelgebruikte pen-en-gatverbinding en de duivenstaartverbinding verbeterd, waarbij de verbinding tussen twee balken snel en efficiënt gemodelleerd kan worden, ongeacht of de balken onder een hoek staan of in elkaars verlengde liggen. Ook is er een nieuwe plug-in beschikbaar waarmee aftekenlijnen op balken worden geplaatst. Vervolgens kan een export gemaakt worden voor de aansturing van zaagmachines, zoals die van Hundegger, H&M of machines met een BTL-aansturing.

Tekeningen

In Tekla Structures 2019i zijn ook diverse snelheidsverbeteringen voor tekeningen doorgevoerd. Onder meer het openen, zoomen en pannen van in tekeningen werkt sneller en soepeler. Kaders van aanzichten zijn standaard verborgen, zodat tekeningen duidelijker worden en er zijn nieuwe instellingen voor doorsneden beschikbaar.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief   Aanmelden