Ga naar hoofdinhoud

S²-assortimentsuitbreiding bij Themans

Themans Hang- en Sluitwerk in Deventer heeft voor extra bedieningsgemak de S² universele raamgreep en de S² CET-38 contra-espagnolet in het assortiment opgenomen. En bij het ontwerp is ook gedacht aan het installatiegemak bij de timmerfabriek.

Met twee nieuwe producten bouwt Themans zijn toch al imposante gamma hang- en sluitwerk verder uit. De nieuwe S² universele raamgreep is één complete oplossing voor zowel draai-, stolp- en draaikiepramen. De raamgreep is zo ontworpen dat deze dankzij een zeer elegante en slanke hendel in iedere situatie te bedienen is. Directeur R&D Bert van Lieshout zegt: “Met deze universele raamkruk brengen we een uniek product op de markt dat geschikt is voor elke raamsituatie. Het kiezen van de juiste raamgreep en de montage ervan is dan ook voor de verwerker nog nooit zo eenvoudig geweest.” De gebruiker heeft de keuze uit een niet-afsluitbare en een met sleutel afsluitbare variant. Deze afsluitbare veiligheidsraamgreep is SKG**-gecertificeerd en voldoet daarmee aan de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

raamgreep

Bedieningsgemak

De raamgreep is geschikt voor zowel links- als rechtsdraaiende ramen, standaard of afsluitbaar met keuze uit diverse krukstiftlengtes. De greep is al geschikt vanaf doornmaat 14,5 mm (binnendraaiend) en 33 mm (buitendraaiend). Dankzij het slanke ontwerp van de hendel hebben de ontwerpers voor meer vingerruimte gezorgd die de raamgreep meer gebruiksgemak geeft. De bediening is als gevolg daarvan erg licht. De raamgreep van S² combineert daarmee functionaliteit met optimaal bedieningsgemak zonder concessies te doen aan de inbraakwerendheid. Naast een aluminum finish is het mogelijk om de raamgreep in diverse RAL-kleuren te poedercoaten. Om in elk interieur te passen is het belangrijk dat, naast de hendel en de afdekplaat, ook de voet wordt behandeld.

S² CET-38 contra-espagnolet

S² heeft het assortiment contra-espagnoletten tevens uitgebreid met een compleet nieuwe en stijlvolle sluitlijst. Van Lieshout: “Naast een verfijnd design en een zware inbraakwerendheid, blinkt de nieuwe sluitlijst met name uit op het gebied van gebruiksvriendelijkheid waarbij zowel aan de verwerker als de eindgebruiker is gedacht. De nieuwe espagnolet is zo ontworpen dat er nog maar één smalle uitsparing gefreesd hoeft te worden. Bovendien is de sluitlijst eenvoudig tot elke gewenste hoogte in te korten. Montage van de sluitlijst wordt zo niet alleen gemakkelijker, maar de verwerker wint daarmee ook nog eens veel tijd.” 

Houten deuren

contra-espagnolet

Bij de ontwikkeling van de contra-espagnolet is ook gedacht aan de eindgebruiker. De sluitlijst kan met één enkele handeling zowel in de onder- als bovendorpel worden vergrendeld of geopend. Daarbij is vooral gekeken naar het bedieningsgemak van de hendel. Deze is gemakkelijk vast te pakken en heeft een zeer soepele en lichte werking. Het aluminium contra-espagnolet (met geanodiseerde afwerking F1) is op drie punten nastelbaar. Het is daarnaast geschikt voor IBW2- en IBW3- toepassingen, voor links- en rechtsdraaiende deuren met deurhoogtes 2.010-2.300 en 2.230-2.600 mm. Van Lieshout: “Het is uitstekend geschikt voor verwerking in houten deuren, zeker in combinatie met onze S²-cilinder- en krukbediende meerpuntsvergrendelingen.” De sluitlijst kan in combinatie met verschillende sluitplaten en sluitpotten worden gemonteerd. Daarmee past deze noviteit in iedere onderdorpel.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief   Aanmelden