Ga naar hoofdinhoud

Platowood investeert in duurzaam machinepark

Om te voldoen aan de toenemende vraag naar duurzaam hout heeft houtfabrikant Platowood de afgelopen maanden flink geïnvesteerd in de eigen productielocatie in Arnhem. Naast een ‘state of the art’ oven is het machinepark uitgebreid met een vierzijdige schaafmachine en elektrische heftrucks en worden er zonnepanelen op de daken geplaatst. Door de verdere optimalisatie en verduurzaming van het productieproces is Platowood naar eigen zeggen klaar voor de toekomst. 

In december werd Platowood getroffen door een brand in een oven waarin het hout ‘gebakken’ wordt. Ondanks dat de bedrijfsvoering – door de grote voorraden geplatoniseerd hout – niet in gevaar kwam, was de oven niet meer te redden. De afgelopen maanden is er door het Nederlandse bedrijf BES Bollmann een nieuwe oven geïnstalleerd. De oven maakt gebruik van de allernieuwste technieken. Zo zitten de verwarmingselementen dichter bij het hout, kan het proces nóg beter gemonitord worden en wordt er aanzienlijk minder energie verbruikt. 

Trots

Bart Raymann, commercieel directeur van Platowood: “Ik ben trots op onze nieuwe oven. We leveren hetzelfde hoogwaardige en duurzame hout maar het proces is nóg duurzamer. Met de nieuwe oven kunnen we blijven voldoen aan de toenemende vraag naar onze duurzame bouwmaterialen. BES Bollmann heeft een knap stukje werk geleverd door deze technisch sterk verbeterde oven in zo’n kort tijdsbestek te kunnen ontwikkelen én te bouwen.” De nieuwe oven van Platowood is gasloos; voor de warmte wordt slechts reststoom van de duurzame energiecentrale op Industriepark Kleefse Waard gebruikt. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief   Aanmelden