Ga naar hoofdinhoud

Platowood introduceert Platowood Populier

Platowood introduceert de nieuwe houtsoort Platowood Populier. Duurzaam hout dat afkomstig is uit FSC-gecertificeerde bossen in Europa. Door het hydro-thermische modificatieproces (platoniseren) is deze houtsoort geschikt om toe te passen als gevelbekleding, zelfs onbehandeld. Platowood biedt ook op deze houtsoort vijftien jaar garantie.

Platowood Populier kenmerkt zich door de gelijkmatige nerf, lichte lijntekening en verfijnde kleurschakeringen. Daarnaast voelt de nieuwe houtsoort zacht aan, is het licht van gewicht en heeft het door het proces een goudkleurige tint. Net als de andere houtsoorten is Platowood Populier duurzaam, milieuvriendelijk, dimensiestabiel en onderhoudsarm, zo stelt de leverancier. 

Mogelijkheden 

Het populierenhout van Platowood is verkrijgbaar in vier profielen, waaronder Channelsiding en Rhombus, verschillende kopmaten en lengtes van drie, drieënhalf en vier meter. Ook is het mogelijk om het hout te voorzien van verschillende afwerkingen. Bart Raymann, commercieel directeur Platowood: “Platowood Populier heeft andere esthetische kenmerken dan Platowood Fraké en Vuren. Hiermee breiden we ons aanbod voor gevelbekleding uit en kunnen we nog beter voldoen aan de toenemende vraag naar duurzame bouwmaterialen.”

Schrijf je in voor de nieuwsbrief   Aanmelden