Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe afwerking voor Platowood Fraké

Platowood introduceert Natural Color Stain. Deze hoogwaardige afwerking, geschikt voor Platowood Fraké, is een semi-transparante beits die zorgt voor het behoud van de warme bruine kleur van het geplatoniseerde Fraké. Bij het volgen van de onderhoudsvoorschriften biedt Platowood volgens de fabrikant tien jaar garantie op de afwerking met een onderhoudsinterval van drie tot vier jaar.

Onbehandeld Platowood Fraké vergrijst door weersinvloeden in een zilvergrijze tint. Door middel van de Natural Color Stain – een semi-transparante beits – voorziet Platowood zijn klanten in de mogelijkheid om de bruine kleur van het hout te behouden. Bart Raymann, commercieel directeur Platowood: “Vanuit esthetisch oogpunt wordt er door onder andere architecten vaak gevraagd naar kleurbehoud. Door middel van de nieuwe afwerking speelt Platowood in op deze groeiende vraag. En kunnen we een afwerking bieden met een lange onderhoudsinterval.” Het onderhoudsinterval van de afwerking is, afhankelijk van weersinvloeden, drie tot vier jaar. Bij het volgen van de onderhoudsvoorschriften biedt Platowood een garantie van tien jaar op deze afwerking. Om te zorgen voor een goede hechting van de beits, wordt de beits altijd aangebracht op een geborsteld oppervlak. 

Natural Color 

Naast de Natural Color Stain is kleurbehoud ook mogelijk door middel van een milieuvriendelijke olie: Natural Color Oil. In deze olie, op basis van lijnzaad, zit bij juiste toepassing minder pigment en daardoor een lagere hoeveelheid UV-bescherming. Het gevolg is dat de olie door weersinvloeden sneller wordt afgebroken ten opzichte van de beits. Hierdoor is het onderhoudsinterval minder lang en zit er geen garantie op deze afwerking. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief   Aanmelden