Ga naar hoofdinhoud

Nieuw verfsysteem Hydrolux voor de timmerindustrie

Een Concept III-kozijn inclusief verfsysteem binnen 24 uur realiseren. Dat belooft verffabrikant Anker Stuy Verven uit Terwispel met het recentelijk voor de timmerindustrie geïntroduceerde watergedragen verfsysteem Hydrolux.

Anker Stuy Verven heeft onder de naam Hydrolux een nieuw watergedragen verfsysteem ontwikkeld op basis van een Tri-Cryl-technologie. De nieuwe verf is ontwikkeld om in te spelen op procesoptimalisatie, zonder de kwaliteitseisen van het te behandelen houten gevelelement uit het oog te verliezen. De fabrikant belooft meer produceren in minder tijd. De Komo-gecertificeerde verf heeft bovendien een gegarandeerde periode van onderhoudsvrij schilderwerk.

Binnen 24 uur

De toepassing van het Hydrolux-verfsysteem maakt het volgens de verffabrikant mogelijk een Concept III-verfsysteem binnen 24 uur te realiseren, waarbij de volgende dag al begonnen kan worden met beglazing en verdere bewerkingen van het kozijn. Hydrolux is een productlijn die bestaat uit een compleet assortiment van primers, midcoats en topcoats, zowel in dekkend als transparant. Het verfsysteem kenmerkt zich volgens Anker Stuy door een uitstekende levensduur en is uitvoerig getest op onderdelen zoals uv-bestendigheid, wateropname en glans-en kleurdegradatie. Het gehele assortiment is Komo-gecertificeerd conform BRL0814 en RL0817, en wordt door Anker Stuy gegarandeerd op kwaliteit. Dit in combinatie met het eigen garantieplan van de fabrikant.

Single piece

Uniek binnen de nieuwe verflijn is de ‘single piece’-toepassing. Hydrolux maakt in SPP applicatie tot aan de eindlaag mogelijk, is geschikt voor alle gerenommeerde single piece-productiemachines en kan bovendien ook in die toepassing onder Komo worden geleverd. Single piece-coaten is sinds 2018 een vernieuwde manier van verfapplicatie op een houten element. De kozijnmontage vindt pas plaats na het aanbrengen van de primer en/of midcoat laag, zonder verlies van de kwaliteit van de lijmverbinding. De grote winst bij single piece-coaten ontstaat in de bestaande spuit- en droogruimte, waar het mogelijk is om alleen nog maar de topcoat te appliqueren. Hierdoor ontstaat er meer ruimte in de spuit- en droogruimte en kan de capaciteit omhoog.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief   Aanmelden