NEN organiseert bijeenkomst circulair bouwen

Nieuws

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
De behoefte aan Europese afspraken voor circulair bouwen neemt toe. Daarom organiseert NEN hierover op dinsdag 28 mei 2019 een informatiebijeenkomst. Belanghebbenden worden van harte uitgenodigd over deze afspraken mee te praten.

Circulaire economie draait om het slim gebruik van grondstoffen, producten en goederen zodat deze hergebruikt kunnen worden. Voor circulair bouwen geldt dat materialen opnieuw gebruikt worden, maar ook dat er mogelijkheden ontstaan om gebouwen flexibel in te zetten.

Voorstel

Het hergebruiken van materialen en het flexibel inzetten van gebouwen in een gesloten kringloop vraagt om een andere denk- en werkwijze. Het Deens normalisatie-instituut heeft daarom een voorstel ingediend voor het starten van een Technical Committee met als onderwerp ‘Circular Economy in the Construction Sector’.
Het voorstel richt zich op methoden die recycling van bouwmaterialen en -producten ondersteunt. NEN wil inventariseren of het Deense voorstel op steun kan rekenen van de Nederlandse markt. Een belangrijk onderdeel van deze inventarisatie is de informatiebijeenkomst op 28 mei. Tijdens de bijeenkomst wordt dieper ingegaan op de inhoud van het voorstel en kunnen de deelnemers hun behoeften en ideeën rondom dit onderwerp delen. Een ieder die interesse heeft in deze bijeenkomst kan zich aanmelden via de website.