Ga naar hoofdinhoud

Lijmen en kitten zonder oplosmiddel

Bostik introduceert Premium Aware: lijmen, kitten en een PU-schuim voor alle toepassingen in de bouw zonder oplosmiddel en met de hoogste emissiecertificeringen. Ze zijn volgens de fabrikant het antwoord op vragen van klanten, consumenten en eindgebruikers naar kwaliteitsproducten die het milieu niet belasten. Alle acht Bostik Premium Aware producten voldoen aan één of meerdere internationale kwaliteits- en milieukeurmerken.

De breed toepasbare Premium Aware-lijn van Bostik bestaat uit: de ftalaat-, MEG- en APEO-vrije acrylaatkit A990 Premium Acrylic, de snel regenbestendige acrylaatkit A750 Exterior Acrylic, de overschilderbare acrylaatkit A975 Premium Paintable, de sterke construct­ie- en montagelijm zonder randzonevervuiling H980 High Tack Premium, de hybride kit en lijm zonder vlekvorming H750 Seal’N’Bond Premium, de breed inzetbare hybride kit H995 Premium All-round, de allround siliconenkit met lage modulus S960 Silicone Non Staining en tot slot het luchtdichte en geluidabsorberende PU-schuim P935 Foam’N’Fill Premium Flex Pro.

Uitdamping

Bostik zorgt er met Premium Aware voor dat er zo min mogelijk stoffen uitdampen. De lijm in deze range verliest maximaal 2,5 procent van zijn gewicht door uitdamping. Op de markt zijn oplosmiddelhoudende lijmen verkrijgbaar die na gebruik en uitharding tot wel 45 procent verdampen. Dat zijn de vluchtige organische stoffen die mogelijk schadelijk zijn voor mens en milieu door inademing of luchtverontreiniging.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief   Aanmelden