Ga naar hoofdinhoud

Leitz is OEM-leverancier voor cirkelzagen SCM

Machineproducent SCM heeft voor Leitz gekozen als leverancier voor de inrichting van platenzaagmachines. In de toekomst worden alle inrichtingen van de Gabbiani-modellen voorzien van cirkelzagen van Leitz. Voor verwerkers van mdf, spaanplaat, multiplex, houtmaterialen of massiefhout betekent dit volgens beide partijen nog meer flexibiliteit en duurzaamheid in het dagelijkse werk.

SCM is ongeveer een jaar geleden een vergelijkingsprogramma gestart om voor de inrichting van de platenopdeelzaagmachine een geschikte gereedschapspartner te vinden. Het doel: een producent die zich met uitstekende producten onderscheidt, maar ook de hoge eisen van de SCM-klanten op het vlak van beschikbaarheid en betrouwbaarheid kan nakomen.

Visie van SCM

De voorkeur ging uit naar Leitz met zijn cirkelzaagbladen, die in talrijke materiaal- en bewerkingstesten uitstekende resultaten bereikten. Volgens de visie van de SCM verantwoordelijken past ook het wereldwijde verkoop- en service netwerk van de Leitz-groep perfect bij de net zo wereldwijd vertegenwoordigde machineproducent uit Italië. Door de nieuwe samenwerking genieten SCM-klanten in de toekomst niet alleen van de voordelen van de Leitz-producten. Het is ook mogelijk de versleten gereedschappen in de lokale Leitz Service-werkplaatsen weer gereed voor gebruik te maken.

Twee jaar geleden heeft Leitz zijn programma platencirkelzagen compleet herzien. Sindsdien bepalen deze zagen de kwaliteitstandaard bij het zagen in de platenopdeeltechniek, aldus de fabrikant. Met zijn productprogramma dekt Leitz het gehele gebruikersspectrum af en heeft naar eigen zeggen voor iedere eis het passende gereedschap, van pakketsgewijs zagen tot het zagen van enkele platen. Gebruikers profiteren daarmee van een perfecte snijkwaliteit in iedere materiaal, beduidend minder geluid, een veelvoudige naslijpbaarheid en tot 30 procent hogere standtijden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief   Aanmelden