Ga naar hoofdinhoud

Kozijnbesparend houtherstel biedt garanties

Het hele kozijn bij houtrot vervangen is volgens Sikkens en Polyfilla Pro tegenwoordig niet meer nodig. De bedrijven, beide onderdeel van AkzoNobel, introduceren namelijk het Sikkens Garantiekozijn. Deze oplossing staat volgens Sikkens en Polyfilla Pro voor budgetzekerheid, lage milieubelasting en efficiënter onderhoud. De combinatie van de juiste techniek, duurzaam kwalitatief materiaal en optimale kennis van het vervangen van houtrot maakt dit systeem de oplossing voor woningbouwprojecten waar houtherstel noodzakelijk is, zo stellen de twee bedrijven. Het traject van reparatie wordt volledig gebaseerd op een onafhankelijke inspectie en bevestigd door het Komo-keurmerk.

Wat goed gemaakt is, gaat langer mee, heeft minder onderhoud nodig en kost daardoor minder. Net zoals dat minder onderhoudsmomenten, kosten- en arbeidsefficiënt zijn. Het Sikkens Garantiekozijn is herstel op maat met producten die op elkaar zijn afgestemd. Sikkens Garantiekozijn garandeert budgetzekerheid gedurende de hele exploitatieperiode. Dit gaat op basis van een gezamenlijk opgesteld meerjarig onderhoudsplan (MJOP). Tijdens dit traject is er volledige borging door een onafhankelijke inspectie en het Komo-keurmerk maakt het compleet.

Sikkens

Lage milieubelasting

Bij het houtherstel worden alleen de meest kwetsbare delen vervangen en dus niet het gehele kozijn. Dit wordt gedaan met Polyfilla Pro Durodeen-kunststof. Deze recyclebare kunststof is volgens Polyfilla Pro van een dermate kwaliteit dat de levensduur van een kozijn verhoogt kan worden met zeker dertig jaar. Zo wordt de CO2-uitstoot beperkt en wordt er minder energie en grondstof verbruikt.

Efficiënter onderhoud

Naast budgetzekerheid en een lagere milieubelasting is het Sikkens Garantiekozijn volgens de twee partijen ook efficiënter door de aanwezigheid van een duidelijk onderhoudsplan. Dankzij dit onderhoudsplan is de inzet van personeel efficiënter en zijn zij breder inzetbaar omdat de focus ligt op deelreparaties. Het systeem biedt ook een voordeel voor de bewoners van het woningbouwproject, het glas blijft namelijk gewoon in het kozijn en dus is er minder overlast.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief   Aanmelden