Ga naar hoofdinhoud

Koninklijke Van Wijhe Verf is ‘Best For The World 2019’

Koninklijke Van Wijhe Verf en het merk Wijzonol zijn door B Lab voor het derde jaar op rij vereerd met de titel: ‘Best For The World 2019’ in de categorie ‘Environment’. Benoemd worden tot ‘Best For The World’ honoree in de categorie ‘Environment’, betekent dat het bedrijf zich bevindt in de top 10 procent van alle gecertificeerde B Corps in de ‘milieu’ categorie wereldwijd.

In deze categorie worden de milieuprestaties van een bedrijf geëvalueerd op basis van faciliteiten, materialen, emissies en het gebruik van hulpbronnen en energie. De erkenning is een viering van de voortdurende en consequente inspanningen op het gebied van duurzaamheid en innovatie. Duurzaamheid is namelijk geen trend maar een noodzaak voor het bedrijf, de wereld en haar toekomstige generaties. 

Vooruitstrevende doelen

Sinds Koninklijke Van Wijhe Verf in 2016 het eerste chemische bedrijf ter wereld werd met een B Corp-certificaat, zijn ze in 2017, 2018 en nu in 2019 bekroond tot ‘Best For The World’. Hierdoor groeit de ambitie om ieder jaar nieuwe en vooruitstrevende doelen te stellen. Zo wordt het gebruik van fossiele grondstoffen jaarlijks gereduceerd door toepassing van biobased grondstoffen in de producten, wordt de hoeveelheid schadelijk afval met 10 procent per jaar verminderd en er wordt geïnvesteerd in een nieuw afvalwaterbehandelingssysteem om verfresten nog beter uit het afvalwater te kunnen scheiden, aldus Koninklijke Van Wijhe Verf. Tevens is het de ambitie om met meer B Corp-partners te collaboreren, want gezamenlijk kan er nog meer succes behaald worden. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief   Aanmelden