Ga naar hoofdinhoud

Koninklijke Onderscheiding voor Marlies van Wijhe

Marlies van Wijhe, algemeen directeur van Koninklijke Van Wijhe Verf heeft woensdag 11 december een Koninklijke onderscheiding ‘Ridder in de Orde van Oranje-Nassau’ in ontvangst mogen nemen van Zwolse burgemeester Peter Snijders. Ze is onderscheidden op basis van haar 25-jarige verdiensten voor het familiebedrijf Koninklijke van Wijhe Verf en haar inzet voor duurzaamheid, innovatie in de branche en op maatschappelijk en cultureel vlak.

Koninklijke Van Wijhe Verf behoort, met een meer dan 100-jarige historie, tot één van de oudste familiebedrijven van Nederland. Directeur Marlies van Wijhe – zakenvrouw van het jaar in 2010 – maakt zich sterk voor familiebedrijven met FBNed als platform, dat onder andere ruimte biedt voor overleg met VNO-NCW en MKB-Nederland over economische ontwikkelingen en maatschappelijke opgaven. Tevens was zij jarenlang actief voor de branchevereniging van de Verf- en Drukinktfabrikanten (VVVF), waar zij zich actief heeft ingezet voor de CAO, als voorzitter van de VVVF en als bestuurslid.

Greenteam

Binnen Koninklijke Van Wijhe Verf stelt Marlies van Wijhe de ‘Sustainable Development Goals’ van de VN centraal en moedigt zij jonge mensen aan het verschil te maken. Daarnaast heeft zij binnen het bedrijf een ‘greenteam’ samengesteld van enthousiaste ambassadeurs. Tevens zoekt ze samenwerking met diverse universiteiten en kenniscentra, zoals het Polymer Science Park in Zwolle. Koninklijke van Wijhe verf behaalde in 2016, als eerste chemische bedrijf wereldwijd, het B Corp certificaat. B corps zijn organisaties met het doel om succes in het bedrijfsleven een nieuwe betekenis te geven: ‘using business for good’. B Corps voldoen aan de hoogste normen voor milieu, transparantie, wettelijke aansprakelijkheid en balans tussen winst en impact.
In haar nevenfuncties zet Marlies van Wijhe zich ook op cultureel en maatschappelijk vlak in voor een duurzame samenleving en is zij bestuurlijk actief voor onder meer Future for Nature en Stichting Drents Museum.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief   Aanmelden