Ga naar hoofdinhoud

Ingenieursbureau Evan Buytendijk plant bomen

Ingenieursbureau Evan Buytendijk (IEB) heeft op vrijdag 13 december ruim 250 bomen in het bos van gemeente Epe gepland om hun groepsleden te bedanken. IEB staat voor verantwoord en duurzaam hout. Zij willen nu en in de toekomst genieten van bos, een gezonde aarde en mooie houtproducten. Hun bijdrage aan een duurzame houtbranche bestaat uit hulp bij certificeringen.

Leerlingen uit de groepen 3 tot en met 6 van basisschool De Sprenge in Emst hebben meegeholpen bij het planten van de ruim 250 boompjes. Het begon ’s morgens allemaal op de school met een presentatie door Evan Buytendijk van IEB. In de presentatie kwam duidelijk een aantal belangrijke aspecten naar voren. Wat is het nut van duurzaam bosbeheer? Wat doet een bos allemaal? Wat leeft er in het bos?

Gemeente Epe

Na de gastles van Buytendijk stond een groot aantal ouders klaar met hun auto om de kinderen richting de Bosschuur nabij de Dellenweg in Epe te vervoeren, want daar moest het allemaal gebeuren. Een aantal medewerkers van het bosbedrijf Gemeente Epe, onder begeleiding van Fred Mekelenkamp, stond klaar om te kinderen op te vangen en te helpen bij het planten van de Douglas, Berken en Noorse Edoorn jonge boompjes. Met veel enthousiasme gingen de kinderen in tweetallen aan het werk. Het werken met een schop viel niet mee, maar na wat aanwijzingen is het allemaal voortreffelijk gelukt. De kinderen zijn bedankt met een glaasje ranja en een koek bij de Bosschuur en bij terugkomst op school ontvingen zij een heuse goodiebag met daarin verschillende verassingen welke beschikbaar zijn gesteld door o.a. PEFC. Ook kregen zij een jong boompje mee naar huis om thuis te planten.
Het was een bijzonder leerzame ochtend voor zowel de kinderen, maar ook zeer zeker voor de overige belangstellende, en er werd nog een tip meegegeven: “Ga eens wat vaker een wandeling maken in het bos”.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief   Aanmelden