Ga naar hoofdinhoud

IEB biedt cursussen voor de houtbranche online aan

Ingenieursbureau Evan Buytendijk heeft al jarenlang ervaring in het geven van diverse cursussen en trainingen in de houtbranche. Ook nu, in de coronacrisis, blijft het bureau haar kennis en passie voor hout delen, door de cursussen online aan te bieden. Na een succesvolle try-out staan de twee basiscursussen (Hout & Plaatmateriaal) opnieuw gepland.

Omdat een onlinecursus vaak als intensief wordt ervaringen is ervoor gekozen om de basiscursus Hout en ook de basiscursus Plaatmateriaal op te splitsen in twee dagdelen.

Online cursus Hout:
– donderdag 11 juni 2020 van 09.00 tot 12.00 uur
– donderdag 18 juni 2020 van 09.00 tot 12.00 uur

Online cursus Plaatmateriaal:
– donderdag 25 juni 2020 van 09.00 tot 12.00 uur
– donderdag 2 juli 2020 van 09.00 tot 12.00 uur

Voor wie?

De twee basiscursussen zijn uitermate geschikt voor iedereen die zijn/haar kennis wil opfrissen en voor (nieuwe) medewerkers in de houtbranche. Essentiele basiskennis over hout en plaatmateriaal wordt gedeeld. Na de cursus zal men bewuster omgaan met het houtproduct en geeft men met meer vertrouwen en overtuiging een gedegen advies.
Tijdens de cursus Hout leren de deelnemers alles over de oorsprong van hout, houtsoorten, de kenmerken en de toepassingen.

Onderwerpen zijn o.a.:
– eigenschappen
– kwaliteiten & maten
– duurzaamheid
– onvolkomenheden
– vochtgehalte
– drogen
– bewerken en afwerken

Een groot aantal soorten plaatmateriaal zal besproken gaan worden tijdens de cursus Plaatmateriaal. Onderwerpen zullen onder andere zijn: kwaliteit en klassenindeling conform normen, de grondstof en de kenmerken. Voor welke toepassingen zijn de platen het meest geschikt? Hoe is de productie van platen? Wat zijn de gebreken? Wat zijn de (standaard) afmetingen. Hoe is de transport en de opslag geregeld? 

Subsidie mogelijkheid

Beide basiscursussen zijn erkend door Stichting Sociaal en Werkgelegenheidsfonds Timmerindustrie (SSWT). Bedrijven die onder de cao voor de Timmerindustrie vallen kunnen voor deze cursus bij de SSWT subsidie aanvragen voor een tegemoetkoming in cursuskosten. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief   Aanmelden