Ga naar hoofdinhoud

Gegarandeerde duurzaamheid met PEFC-certificaat

Het PEFC-keurmerk garandeert wereldwijd dat een product of bouwproject afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen. Om dat keurmerk te mogen voeren, is een zogeheten Chain of Custody-certificaat vereist. PEFC publiceerde recent een gloednieuwe brochure, waarin de vele voordelen van het PEFC-certificaat haarfijn worden uitgelegd. Deze brochure is vanaf nu verkrijgbaar bij PEFC Nederland.

Wereldwijd werken duizenden fabrikanten en gebruikers van hout- of papierproducten met duurzame houtproducten. PEFC werkt op mondiaal niveau samen met ruim een miljoen boseigenaren en zo’n 25.000 bedrijven aan duurzaam bosbeheer.

Het hout dat uit duurzame bossen komt, wordt gecertificeerd door onafhankelijke keurmeesters, oftewel certificeerders. Deze certificeerders beoordelen naast de boseigenaren alle bedrijven in de gehele keten, van het bos tot aan de eindgebruiker. Voldoen een bedrijf en zijn producten aan de voorwaarden, dan wordt een Chain of Custody-certificaat afgegeven. Daarmee heeft ook de koper de garantie dat hij duurzaam materiaal in handen krijgt.

Brochure PEFC-certificaat

In de nieuwe PEFC-brochure wordt algemene informatie gegeven over de certificering en alle bijbehorende voorwaarden en voordelen. Overigens kan een Chain of Custody-certificaat ook worden aangevraagd door meerdere, samenwerkende bedrijven of juist voor één enkel bedrijf of project.

De brochure kan aangevraagd worden via info@pefc.nl of gedownload worden op de website van PEFC Nederland: pefc.nl/Chain-of-Custody-brochure.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief   Aanmelden