Ga naar hoofdinhoud

Geen Fensterbau Frontale en Holz+Handwerk in 2020

Vanwege de aanhoudende coronapandemie en de gevolgen daarvan voor de wereldeconomie, hebben NürnbergMesse en VDMA Woodworking Machinery besloten om, in overleg met het ministerie van Milieu en Gezondheid van de stad Neurenberg, Fensterbau Frontale en Holz+Handwerk niet te houden in 2020. De onzekere situatie in combinatie met afnemende verkoop- en productiestops leidt tot een afnemende bereidheid om  in de houtverwerkende industrie en in raam-, deur- en gevelbouw te investeren. Tegelijkertijd maken de internationale reisbeperkingen het voor beursdeelnemers moeilijk om hun deelname te plannen en voor te bereiden.

“We willen onze oprechte dank uitspreken voor de talrijke vertrouwde en constructieve discussies met vertegenwoordigers van de industrie van de afgelopen dagen, die ons hebben ondersteund in ons besluitvormingsproces. Ons doel om een ​​speciale ervaring te creëren voor exposanten en bezoekers met de evenementen en het mogelijk maken van de uitbreiding van zakelijke relaties kunnen niet worden gerealiseerd vanwege de Corona-crisis “, zegt Petra Wolf, lid van de raad van bestuur van NürnbergMesse. Meer dan 1.300 exposanten uit 42 landen en meer dan 110.000 bezoekers uit meer dan 100 landen werden oorspronkelijk verwacht op Fensterbau Frontale en Holz+Handwerk 2020.

Uitgestelde datum

Vanwege de toegenomen verspreiding van het Coronavirus had NürnbergMesse aanvankelijk de twee beurzen uitgesteld van maart naar juni 2020. “Natuurlijk zijn we verdrietig dat deze niet kunnen plaatsvinden”, voegt Elke Harreiß, directeur Fensterbau Frontale toe. “Voor onze exposanten en bezoekers hadden we de beurzen graag op een alternatieve datum  in 2020 gehouden. De dynamische ontwikkelingen rondom de Coronapandemie vereisen echter de beslissing om te annuleren. “
Fensterbau Frontale en Holz+Handwerk vinden weer plaats van 29 maart tot 1 april 2022 zoals gepland volgens de tweejaarlijkse rotatie.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief   Aanmelden