Ga naar hoofdinhoud

Duizenden woningen geïsoleerd tegen geluidsoverlast

Rotterdam laat 19.000 huizen versneld isoleren om geluidsoverlast tegen te gaan. De gemeente heeft een versnelde aanvraag gedaan om nog gebruik te maken van de huidige regeling voor geluidswerende maatregelen. Deze subsidieregeling verdwijnt binnenkort en er komt een uitgeklede versie voor terug.

Het gaat om woningen die langs een lawaaierige weg liggen en gebouwd zijn vóór 1 maart 1986. Bewoners ervaren veel overlast door het voorbijrazende verkeer. “Verkeerslawaai is de grootste bron van geluidshinder”, zegt duurzaamheidswethouder Arno Bonte. “Tienduizenden Rotterdammers hebben daar last van, met vaak een verstoorde nachtrust of zelfs gezondheidsschade tot gevolg.”

De huizen krijgen bezoek van een bouwkundige, die bepaalt wat er precies nodig is om de herrie van buiten terug te dringen. De aanpak zal vooral bestaan uit het aanmeten van nieuwe kozijnen en dikkere ramen. Daarvoor hoeven de bewoners niets te betalen.

Het is de bedoeling dat de eerste huizen dit jaar nog worden geïsoleerd. Wanneer het project klaar is, kan de gemeente nog niet zeggen.

Bron: Rijnmond

Schrijf je in voor de nieuwsbrief   Aanmelden