Ga naar hoofdinhoud

Duco organiseert Beng-webinar op 26 november

Nog negen weken en dan maakt NEN 7120 definitief plaats voor NTA 8800. De Beng-rekenmethodiek vraagt om een andere benadering van het ontwerpproces. Het gratis webinar Bengt u nog mee? van ventilatie- en zonweringfabrikant Duco op donderdag 26 november helpt ontwerpers en voorschrijvers daarmee op weg.

De bouwregelgeving groeit en bloeit, maar wordt eigenlijk vooral strenger. Alle nieuwbouwwoningen moeten tegen volgend jaar voldoen aan de Beng-eisen. De Beng-indicatoren en TOjuli zijn in de branche intussen goed gekend. Maar tijdens het webinar gaat Duco naar eigen zeggen een stap verder.

Uitgewerkte Beng-concepten

Ventilatie-expert Richard Geraerts zet beknopt de krijtlijnen van de nieuwe rekenmethodiek uit en vertelt waaraan de Beng-woning moeten voldoen. Vervolgens toont adviseur Joy den Hartog welke oplossingen de rekenmethodiek positief beïnvloeden aan de hand van uitgewerkte Beng-concepten.

Cruciale vragen worden beantwoord: “Welke invloed heeft buitenzonwering op de bouwkundige schil? Wat zijn belangrijke TOjuli-remmers? Hoe kan een ventilatiesysteem met zonesturing bijdragen aan Beng? En op welke manier zorgt vraagsturing voor een energiezuinige werking van het ventilatiesysteem?”

Het webinar is na inschrijving gratis te volgen. Tijdens de live-uitzending is er volop gelegenheid om vragen te stellen via de chatbox. Het is ook mogelijk het webinar achteraf terug te kijken. Meer info via de website.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief   Aanmelden