Ga naar hoofdinhoud

De Mar krijgt subsidie voor circulaire bouw

Dankzij een verleende subsidie door de provincies Friesland, Groningen en Drenthe kan houtskeletbouwer De Mar nog dit jaar starten met de ontwikkeling van circulaire bouw.

SNN, het samenwerkingsverband van de drie Noordelijke provincies, heeft de subsidieaanvraag van De Mar voor de ontwikkeling van een circulair casco de aankomende drie jaar gehonoreerd met een bedrag van maximaal € 2 miljoen. Het bedrijf verwacht dat Friesland hierop nog een aanvulling zal geven.

Circulaire bouw doorvertalen naar woning

De Mar gaat zijn plannen voor een circulaire bouw de komende jaren doorvertalen naar het prefabriceren van standaardelementen om een woning samen te stellen. De samenwerking met Powered by Meaning, de circulair specialist in Nederland, stelt De Mar in staat om de juiste partijen, investeerders en afnemers te binden om vervolgens te komen tot een geïndustrialiseerde productie van deze elementen. Innovatieve stappen die De Mar nieuwe kansen biedt voor de toekomst, maar vooral het woningtekort in Nederland een boost in de juiste richting zal geven.

Nieuwe kennis

Door deelname in vele kennisnetwerken en jarenlange ervaring op het gebied van prefab bouwen komt de nieuwe kennis, nationaal en internationaal, continu in beeld bij De Mar. De Mar is sinds haar oprichting al bezig met innovaties en heeft de houtskeletbouwer reeds diverse patenten verworven.

Van traditioneel naar conceptueel

Onlangs mocht Klaas Droog, algemeen directeur bij De Mar, het voorzitterschap op zich nemen van het Netwerk Conceptueel Bouwen (NCB). Dit kennisnetwerk heeft als missie partijen werkzaam in de woningbouwmarkt bij elkaar te brengen: de vragende kant (corporaties), de aanbieders en de (toeleverende) industrie. Het NCB wil de transitie van de ontwikkel- en bouwsector van traditioneel naar conceptueel werken stimuleren en verbeteren binnen zowel het transactieproces als het aanbod van concepten. Een ontwikkeling die het totaalplaatje voor circulaire woningbouw tot een succes moeten maken.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief   Aanmelden