Ga naar hoofdinhoud

De Groot levert nieuw systeem voor plaatverbindingen

De Groot Bewerkingsmachines is vanaf 2020 exclusief dealer voor de Benelux van de Peanut 1 & 2 van Intelligent Fixings. Het intelligente verbindingssysteem maakt het volgens de leverancier mogelijk om sneller én goedkoper sterke plaatverbindingen voor meubels en kasten te maken zonder corpuspers, lijm of schroefmachine.

De Peanut is interessant voor o.a. interieur-, meubel- en standbouwers en biedt een alternatief voor bijvoorbeeld traditionele verbindingssystemen. Er is slechts een cnc-freesbewerkingsproces vereist en deze kunnen met behulp van een macro snel worden uitgevoerd. Waarna de andere panelen vervolgens met één schuifbeweging en met een hoge nauwkeurigheid kunnen worden bevestigd, aldus De Groot Bewerkingsmachines. Bijkomend voordeel is dat plaatmateriaal plat kan worden verpakt omdat de verbinding nog los kan worden gemaakt.

Peanut 1 & 2

De Peanut 1 is een zelfklemmende, ééncomponent connector en werd in 2018 in Groot-Brittannië geïntroduceerd. Sindsdien is hij bij heel veel interieurbouwers niet meer weg te denken uit de werkplaats. Met een rubberen hamer wordt de Peanut 1 vast in de plaat geslagen. Vervolgens kan deze heel gemakkelijk verbonden worden met een andere plaat. Het gepatenteerde design en materiaal zorgt er volgens de fabrikant voor dat de Peanut een ijzersterke verbinding maakt. De Peanut 1 is in acht veelvoorkomende kleuren beschikbaar.
Met Peanut 2, een verborgen zelfklemmende connector, kunnen onzichtbare verbindingen worden gemaakt. Bijvoorbeeld voor fronts van kasten. Na plaatsing van de Peanut 2 kan de andere plaat met één beweging worden bevestigd.

Gratis cnc-macro

De Peanuts zijn te gebruiken met plaatmateriaal als betonplex, MDF, hardhout, multiplex, OSB, spaanplaat en underlayment. Intelligent Fixings heeft voor de meest voorkomende merken cnc-machines gratis macro’s beschikbaar. Deze zijn te downloaden via de website van De Groot Bewerkingsmachines.
Productspecialist Arjan Hannewijk vertelt: “Er zijn ontzettend veel praktische verbindingstechnieken op de markt beschikbaar, maar toch zal iedere plaatverwerker kunnen beamen dat in veel gevallen extra tools nodig zijn om tot een geassembleerd product te komen. Hiervoor is de slimme Peanut-verbinder een prachtige oplossing. Zo stelt deze verbinder je in staat om een corpus samen te stellen zonder corpuspers, zonder lijm of zonder gereedschappen als schroefmachines. En zo zijn er voorbeelden te over, neem nou het blind ophangen van ladefronten waarbij het stellen van het front nog steeds mogelijk is. Het grote voordeel van de Peanut is ook te zien in het productieproces; de slimme structuur van de verbinder laat het bijvoorbeeld toe om in een nestingproces tijd te besparen en maximale precisie bij het assemblageproces te realiseren. Kort gezegd vind ik de Peanut een heuse ‘gamechanger’ voor de markt.” 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief   Aanmelden