Ga naar hoofdinhoud

CAD-data van Heco-schroeven beschikbaar voor BIM

De hout- en betonschroeven van Heco zijn opgenomen in een CAD-database voor BIM-modellen. Dat maakt de bouwplanning en het BIM-proces voor gebruikers van Heco-schroeven betrouwbaarder en efficiënter, zo stelt de fabrikant.

BIM vereenvoudigt de planning van een bouwproject en maakt een kostenefficiënt en transparant proces mogelijk. Heco-Schrauben levert daaraan nu ook zijn bijdrage door alle partijen die betrokken zijn bij een bouwproject toegang te geven tot CAD-data, die BIM-compatibel zijn. In de nieuwe Heco CAD-database voor BIM kunnen ingenieurs, planners en architecten altijd de meest actuele schroefeigenschappen opvragen; van de aandrijving tot de schroefdraad, van de vorm van de kop tot de gebruikte metaalsoorten. Nadat de gebruiker de juiste schroef heeft geselecteerd, kan hij het desbetreffende CAD-model in 2D of 3D downloaden en dit vervolgens met behulp van een plug-in importeren in BIM-oplossingen zoals Revit, Archicad, Allplan, Sketchup en Tekla. De CAD-database van HECO voor BIM is beschikbaar in het Nederlands, Duits, Frans en Engels en toegankelijk via https://heco-schrauben.partcommunity.com.

CAD-data

De CAD-data van de schroeven zijn beschikbaar op twee verschillende detailniveaus (LOD’s); schroeven kunnen in het BIM-model weergegeven worden met een gedetailleerde weergave van de kop, de punt en de lengte van de schroefdraad, ofwel in de basisgeometrie. De 3D-tekeningen kunnen worden geëxporteerd als CAD-model of als pdf. Als er meerdere schroeven geschikt zijn voor een project, dan kunnen deze met één muisklik eenvoudig met elkaar vergeleken worden. “Met onze CAD-database voor BIM dragen we bij aan een vlotte gegevensuitwisseling tussen alle personen die bij de planning betrokken zijn; optimaliseren we de efficiency en verbeteren we de uitvoering van het bouwproject”, legt Paul Rann-Buschbacher, E-Service manager bij Heco-Schrauben, uit.

De data van de Heco-schroeven zijn ook te vinden in BIMcatalogs, het 3D-BIM-CAD-portaal van softwarefabrikant Cadenas, en in de gelijknamige app. Op deze manier kunnen de data ook direct op de bouwplaats worden opgevraagd.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief   Aanmelden