Ga naar hoofdinhoud

Berkvens viert 28 dienstjubilea in 2019

Geheel tegen de huidige ontwikkelingen op de arbeidsmarkt in, kent Berkvens Deursystemen veel dienstverbanden van meer dan tien jaar. Alleen al in 2019 telt het bedrijf 21 jubilarissen die 12,5 jaar in dienst zijn, zes met een veertigjarig dienstverband en (31 maart jongstleden nog) zelfs een vijftigjarig jubileum.

Volgens een onderzoek van het CBS daalde het aandeel werkenden met een vaste arbeidsrelatie in de laatste tien jaar met 10 procent (van 71 naar 61 procent). Met dit tempo heeft in 2028 nog minder dan de helft van de Nederlanders een vaste baan. Een gemiddeld dienstverband duurt in Nederland zo’n 10,5 jaar. Daarmee zijn Nederlanders overigens relatief trouw aan hun werkgever in vergelijking met andere landen. 

Ambassadeurs

Berkvens Deursystemen telt zo’n 425 medewerkers. “Gemiddeld werken mensen zo’n twaalf jaar bij ons bedrijf”, aldus Ralph van Dooren, eigenaar en algemeen directeur van Berkvens. “We beseffen hoe belangrijk onze mensen voor ons zijn. Dat geldt niet alleen voor deze tijd waarin er een tekort is aan goede vakmensen. Dat zit echt in het dna van onze organisatie. Onze mensen zijn onze ambassadeurs. Daar zijn we dus heel zuinig op. Het feit dat we een familiebedrijf zijn, speelt daarbij een belangrijke rol. Er heerst een gemoedelijke sfeer. Uiteraard investeren we continu in begeleiding en opleiding van medewerkers.”
Toch blijven jubilea van veertig en zelfs vijftig jaar bijzonder. Omdat ieder feest goed moet worden gevierd, worden deze jubilarissen én hun familie steeds uitgebreid in de watten gelegd. Zo ook op 31 maart met het vijftigjarig jubileum van Wim Verberne. “We zijn trots op al onze mensen. Maar iemand die zich al vijftig jaar dag in
dag uit inzet voor onze organisatie, die mag wel eens een keer goed in het zonnetje worden gezet”, besluit Van Dooren.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief   Aanmelden