Ga naar hoofdinhoud

Batibouw Award 2020 voor Duco

Op bouwbeurs Batibouw in Brussel werden op 3 maart de Belgian Building Awards uitgereikt. De awards bekronen professionals en exposanten voor verschillende prestaties. Ventilatiespecialist Duco wist met de ventilatiewarmtepomp DucoBox Eco de felbegeerde Eco Award in de wacht te slepen.

De Eco Award is de prijs voor de onderneming die op Batibouw Brussel het meest milieuvriendelijke product voorstelt. Met de DucoBox Eco focust Duco op gezinnen die hun woning stap voor stap willen verduurzamen. De ventilatiewarmtepomp gebruikt de afgevoerde ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming en sanitair warm water. De ventilatiewarmtepomp wordt gekoppeld aan een combiketel met boilervat, waardoor het gasverbruik van een woning met 60 procent daalt. Richting de toekomst is de DucoBox Eco technisch makkelijk uit te breiden van hybride naar all-electric door het toevoegen van een buffervat.

Motivatie 

In een eerste reactie laat Hendrik Dejonghe, marketingmanager bij Duco, optekenen: “In deze tijden is het bewustzijn voor het klimaat groot en wordt duurzaamheid steeds belangrijker. Een hybride ventilatiewarmtepomp met elektronisch gestuurde ventilatieroosters is de ideale vorm van ventilatie én verwarming van een woning. Deze award beloont het harde werk van het 30-koppige R&D-team en geeft nog extra motivatie om te streven naar duurzame en innovatieve ventilatieconcepten.”

Schrijf je in voor de nieuwsbrief   Aanmelden