Ga naar hoofdinhoud

BAM verwerft Houtindustrie Stam & Landman

De fabriek van HSL ten tijde van de overname.

BAM Bouw en Vastgoed Specials verwerft alle aandelen van Houtindustrie Stam & Landman (HSL) en Gevelelementen Noord-Holland (GNH) van de huidige eigenaren. Partijen doen geen mededelingen over de overnamesom.

Houtindustrie Stam & Landman (HSL) en Gevelelementen Noord-Holland (GNH) zijn vooraanstaande producenten van complete, geprefabriceerde houten gevelelementen en al 25 jaar co-makers voor BAM. De gezamenlijke onderneming is gevestigd in Heerhugowaard en telt circa honderd medewerkers. De jaaromzet bedraagt ruim 20 miljoen euro.

HSL strategische partner BAM

HSL is opgericht in 1983 en is gespecialiseerd in de productie van houten raamkozijnen en deuren.  Vanaf de tweede helft van de jaren negentig richt het bedrijf zich – met de oprichting van Gevelelementen Noord-Holland – ook op de productie van houten gevelelementen voor woningbouwprojecten. De onderneming is al 25 jaar een strategische partner voor BAM Wonen. In 2018 hebben BAM en HSL/GNH gezamenlijk geïnvesteerd in een metselrobot, waarmee geprefabriceerde gevelelementen voor renovatieprojecten worden bekleed met steenstrips.

Ruud Joosten, ceo Koninklijke BAM Groep: “De overname van Houtindustrie Stam & Landman en Gevelelementen Noord-Holland maakt deel uit van de strategie, die BAM voor de komende jaren heeft uitgezet. Deze stap stelt ons in staat onze deskundigheid op gebied van duurzaamheid, digitalisering, modulaire en industriële bouwactiviteiten te benutten. In de woningmarkt verschuiven activiteiten van de bouwplaats naar prefabricage onder geconditioneerde omstandigheden. Verdere integratie van de geprefabriceerde modules in onze conceptuele-bouwstromen stelt ons in staat om sneller op te schalen naar duurzame oplossingen gebaseerd op de wensen van opdrachtgevers en bewoners. Zo spelen wij in op de toenemende marktvraag naar betaalbare woningen.”

Edward Zandbergen, directeur HSL/GNH: “BAM heeft zich in de afgelopen jaren bewezen als een betrouwbare en innovatieve samenwerkingspartner voor HSL/GNH. Deze transactie biedt ons bedrijf en onze medewerkers de mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen bij een – ook internationaal opererende – onderneming, die zijn leidende positie op de Nederlandse woningmarkt verder wil uitbouwen. Op deze manier kunnen we samen zorgdragen voor continuïteit van onze ondernemingen en wordt de werkgelegenheid van ons personeel gewaarborgd.”

Schrijf je in voor de nieuwsbrief   Aanmelden