Ga naar hoofdinhoud

Anker Stuy ontwikkeld nieuw watergedragen verfsysteem

Anker Stuy Verven heeft onder de naam Hydrolux een innovatief nieuw watergedragen verfsysteem ontwikkeld op basis van een Tri-Cryl-technologie. Meer produceren in minder tijd, komo-gecertificeerd en met een gegarandeerde periode van onderhoudsvrij schilderwerk.

De Nederlandse timmerindustrie ondergaat momenteel een positieve metamorfose. Door een tekort aan bouwpersoneel en vraag naar duurzame nieuwbouwwoningen worden steeds meer facetten van huizen in de fabriek gemaakt. Het bouwpakket wordt binnen een korte tijd op locatie in elkaar gezet. Ook komen er woningen op de markt die zelfs naar wens weer afgebroken kunnen worden en elders opgebouwd kunnen worden.
Deze veranderingen zorgen er ook voor dat er meer processen in de timmerfabriek plaatsvinden. Als men dan kijkt naar de verfsystemen voor houten elementen, dan is er al snel winst te behalen. Anker Stuy Verven heeft met zijn nieuwe productlijn een antwoord op deze veranderingen. 

Anker Stuy

Duurzaam en circulair

Niet alleen de verf zorgt voor een verbetering van het productieproces, maar ook de manier van appliqueren. Bijvoorbeeld single piece-coating. Hierbij wordt een kozijnelement eerst voorzien van één of twee lagen primer, en daarna pas in elkaar gezet om vervolgens nog een laatste topcoat laag te krijgen in de spuitruimte. Deze verandering zorgt voor meer capaciteit, snelheid, effectiviteit en ruimte in de spuitafdeling.
Met 5G ontstaat het ‘internet of things’ en kunnen we veel digitalisering loslaten op onderdelen in een woning. Bijvoorbeeld preventief onderhoud van kozijnen en deuren, doordat deze al gemeten wordt door middel van een microchip op aspecten die van invloed zijn op de kwaliteit. Hierdoor kan schilderwerk uitgesteld worden. Verf zal zich ook verder ontwikkelen op duurzaam en circulair niveau en zal slimme eigenschappen krijgen. Zoals krasherstellend of kleur die naar keuze ingesteld kan worden doordat pigmenten in kleur kunnen veranderen.
Voor de korte termijn heeft Anker Stuy dus het antwoord voor de Nederlandse timmerindustrie. Een hoge kwaliteit nieuwe industriële verfproducten die snel en capaciteitverhogend functioneren.  

Hydrolux  

Door te werken met het Hydrolux-verfsysteem kan een Concept III-verfsysteem binnen 24 uur gerealiseerd worden, waarbij de volgende dag al begonnen kan worden met de verdere bewerking van het kozijn.
Hydrolux is een productlijn die bestaat uit een compleet assortiment van primers, midcoats en topcoats, zowel in dekkend als in transparant. Het verfsysteem kenmerkt zich door een uitstekende levensduur en is uitvoerig getest op diverse onderdelen, zoals UV-bestendigheid, wateropname en glans-en kleurdegradatie. 

Single piece-coating

Uniek binnen deze lijn is de ‘single piece’-toepassing. Het product onderscheidt zich, doordat het mogelijk is om tot concept ll in een SPP-methode te appliqueren. Single piece coaten is sinds 2018 een vernieuwde manier van verf appliqueren op een houten element. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief   Aanmelden