Ga naar hoofdinhoud

Adler green: het duurzame coatingassortiment

Duurzaamheid kan zo eenvoudig zijn – als je maar de juiste partner aan je zijde hebt. Adler geldt naar eigen zeggen sinds jaar en dag als hét adres voor milieuvriendelijke coatings voor kozijnen, meubels, gevels en binnenmuren. De Oostenrijkse verf- en lakproducent is met zijn green-assortiment zelfs een stap verder gegaan: hiermee heeft Adler de nieuwe standaard voor duurzame coatings voor het hele huis gezet, zo stelt het bedrijf. Wie het green-assortiment in de praktijk wil aanschouwen, kan van 1 tot en met 4 november de stand van Adler Benelux op de HoutPro+ in de Brabanthallen in ‘s-Hertogenbosch bezoeken.

De ecologische houtolie Lignovit Terra voor milieuvriendelijke houtbescherming, de duurzame kozijn- en meubellakken Aquawood Natureffekt en Bluefin Terra-Diamond voor natuurlijke houten oppervlakken binnenshuis, een gezond woonklimaat met de binnenlazuur Lignovit Interior UV 100 of de muurverf Aviva Terra-Naturweiß: Adler biedt naar eigen zeggen een coatingsoplossing voor elke toepassing. Alle producten hebben een goede ecobalans – met behulp van de duurzame coatings kan tot 4 kg CO2 per liter worden bespaard.

Adler Green

De green-producten bevatten veel natuurlijke, hernieuwbare grondstoffen, hebben een laag VOC-gehalte en zijn vrij van zware metalen, aromaten, weekmakers en andere stoffen die schadelijk zijn voor het milieu en de gezondheid. Daarnaast worden de producten uit het green-assortiment 100 procent klimaatneutraal geproduceerd. Het green-assortiment garandeert dan ook een hoge standaard bij alle duurzaamheidscriteria.

Adler green is meer dan alleen een duurzaamheidslabel. De green-producten ondergaan een objectief certificeringsproces in het laboratorium van het bedrijf. Alleen de producten die bijzonder goed scoren op het gebied van milieu, gezondheid, veiligheid en levensduur, worden opgenomen in het green-assortiment. Dr. Albert Rössler, hoofd R&D bij Adler, legt het belang van een lange levensduur uit: “Hoe beter een gevel, kozijn of meubelstuk door middel van een coating beschermd wordt, des te minder vaak onderdelen vervangen of gerenoveerd hoeven te worden.” Dat bespaart grondstoffen en energie – en geld in de portemonnee van de klant.

Duurzaamheid als succesfactor

De markt voor duurzame producten zit in de lift, doordat steeds meer klanten zich bezighouden met duurzaamheid. De green-producten van Adler zorgen hierbij voor een belangrijke voorsprong. “Ons green-assortiment garandeert de hoogste standaarden op het gebied van duurzaamheid en betrouwbare kwaliteit”, benadrukt Leon Cremers, directeur van Adler Benelux in Heeze. Ecologische coatings zijn bovendien op een gezonde, schone en veilige manier te verwerken, besparen energie en afval, voldoen aan milieuwetgeving – en bezorgen de gebruiker een goed gevoel, door actief met duurzaamheid en milieubescherming bezig te zijn.

Adler op HoutPro+

Het green-assortiment in het echt aanschouwen? Dat kan van 1 tot en met 4 november bij de stand van Adler Benelux op de HoutPro+ in de Brabanthallen in ‘s-Hertogenbosch. De HoutPro+ wordt elke drie jaar georganiseerd en is een actieve en representatieve beurs voor de houtbewerkingsbranche en aanverwante sectoren. Adler Benelux is dit jaar voor het eerst op de beurs aanwezig en zal te vinden zijn op stand 6242 in hal 6.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief   Aanmelden