logo tf

dinsdag, 29 januari 2019 08:57

‘Tijd om de krachten te bundelen’

De markt is booming. De bouw floreert. De dynamiek in de sector wordt bepaald door een groot aantal maatschappelijke issues. Meer dan ooit hebben partijen elkaar nodig. De BouwBeurs speelt hierop in met het thema ‘Tijd om de krachten te bundelen’. De beurs wordt van 4 tot en met 8 februari 2019 gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht.

Marian Verheij, onlangs aangetreden als nieuwe manager van de BouwBeurs, zegt over de editie van 2019: “In een hoog tempo verandert de markt onder invloed van complexe vraagstukken. Denk aan een gasloos Nederland, maar ook aan grote woningtekorten. Dit vraagt nieuwe antwoorden en nieuwe vormen van samenwerking. De complexiteit is zo groot dat bundeling van krachten hard nodig is. Dat vertalen we op de BouwBeurs.” De komende aflevering van het tweejaarlijkse evenement staat dan ook in het teken van ketensamenwerking. Er wordt veel aandacht besteed aan de digitalisering van het bouwproces, renovatie, energietransitie/energieneutraal bouwen, maar ook circulair bouwen en personeel & veiligheid. Verheij: “In al deze thema’s speelt de bouw een cruciale rol. Er gebeurt zo enorm veel, de BouwBeurs is de exponent van die ontwikkelingen. We brengen ze in beeld en clusteren ze op de beursvloer, bijvoorbeeld in de vorm van vakpleinen.”

Activiteiten
Kennismaken met en het uitproberen van nieuwe producten is de belangrijkste reden voor beursbezoek, zo vertellen de bezoekersenquêtes uit eerdere edities. Daarnaast kent de beurs een groot aantal extra activiteiten zoals het Nieuws Café met continu interviews over actuele ontwikkelingen. Ook vertrouwde onderdelen zijn dit jaar weer van de partij. Voorbeelden hiervan zijn: het Gala van de Nederlandse Bouw, De Nederlandse Bouwprijs en uiteraard het Bouwbeurs Café. Verheij: “Inmiddels is dit Café een begrip, het maakt het beursbezoek compleet. Naast leerzaam mag het beursbezoek ook gezellig en leuk zijn.” De Nederlandse Bouwprijs wordt al sinds 1991 elke twee jaar uitgereikt. De jury – onder voorzitterschap van prof. dr. Louise E.M. Vet – legde zeventig inzendingen langs de meetlat van People, Planet en Profit. Daarnaast moesten de inzendingen grensverleggend, innovatief en verrassend zijn. Circulair en/of biobased bouwen blijkt bij veel inzendingen een belangrijke rol te spelen.

634 exposanten
De BouwBeurs telt deze editie 634 exposanten (in 2017: 550) die over zes hallen in totaal een tentoonstellingsoppervlak van 31.000 m2 innemen. Gegroepeerd zal de bezoeker in hal 7 terechtkunnen voor installaties, steigers, afbouw, renovatie, in hal 8 voor bouw & ICT en bouwmaterialen, in hal 9 voor het thema BouwBeurs R&D. Wie hout en houtbewerking een warm hart toedraagt zal zich voornamelijk richten op hal 10 (glas, hout, hang- en sluitwerk) en hal 11 (dak en isolatie). Hal 12 is het centrum voor een ieder die is geïnteresseerd in gereedschappen en kleding.

Lees het volledige artikel in Timmerfabrikant 1/2-2019.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Adverteren in het vakblad of op de website?

Neem dan contact op met Martin ten Hoven.
tel: 0342 - 49 42 91
e-mail: m.t.hoven@bdu.nl