Ga naar hoofdinhoud

Themans in Deventer breidt assortiment uit

Ook de markt voor hang- en sluitwerk is onderhevig aan modetrends. Zo ligt momenteel zwart erg goed bij opdrachtgever en gebruiker. Themans in Deventer springt er met zijn S2-assortiment direct op in. Zoals met een zwarte nastelbare sluitlijst en meerpuntssluiting voor dubbele deuren.

De vraag naar zwarte hang- en sluitwerkproducten neemt flink toe, zo merkt ook Themans in Deventer. Deze specialist levert hang- en sluitwerk van de merken S2 safe & secure en Ansa, maar Cisa en Roto zitten ook in het assortiment. In het magazijn in Deventer heeft de voorraadhoudende onderneming de laatste maanden dan ook ruimte gemaakt om deze nieuwe trend uit voorraad te kunnen leveren. S2 levert sinds kort naast scharnieren en raamgrepen, nu ook sluitlijsten en meerpuntssluitingen die zijn voorzien van een zwarte poedercoating. De meerpuntssluiting wordt geleverd met een zwarte voorplaat en vormt daarmee een fraaie combinatie met de nieuwste en bovendien zwarte S2 CET38-sluitlijst SKG*** om deuren stijlvol mee af te werken. 

Themans S2-sluitlijst

Bij de ontwikkeling van de nieuwe S2-sluitlijst is in eerste instantie aan de klantwens gedacht, maar ook de verwerker is niet vergeten. In tegenstelling tot veel andere contra-espagnoletten hoeft de verwerker bij de CET38-sluitlijst nog maar één smalle uitsparing te frezen. Bovendien is de sluitlijst op drie sluitpunten nastelbaar en eenvoudig in te korten tot elke gewenste hoogte. Montage van de sluitlijst wordt zo niet alleen gemakkelijker, maar de verwerker wint daarmee ook nog eens veel tijd. De espagnolet kan in combinatie met diverse sluitplaten en sluitpotten worden gemonteerd en past daardoor in iedere onderdorpel. De sluitlijst is geschikt voor IBW2- en IBW3-toepassingen. De gebruiker kan met één simpele handeling de sluitlijst in zowel de onder- als bovendorpel vergrendelen of openen. Daarbij is veel aandacht besteed aan het bedieningsgemak van de hendel: deze is gemakkelijk vast te pakken en heeft een zeer soepele en lichte werking. De sluitlijst is leverbaar in vier standaard lengtes (1650-2010 mm, 2010-2250 mm, 2250-2450 mm en 2250-2850 mm). Ze zijn uitstekend geschikt in combinatie met de cilinder- en krukbediende meerpuntsvergrendelingen van S2. 

Hefschuifdeurbeslag rolluiken en screens

Een andere S2-noviteit van Themans betreft een assortimentsuitbreiding. Naast het standaard S2 aluminium assortiment hefschuifdeurbeslag is er nu ook een hefschuifgreep voor deuren met rolgordijnen, rolluiken of screens beschikbaar. Dit speciaal ontwikkelde hefschuifdeurbeslag, is voorzien van een platte greep. Het kan worden toegepast wanneer er weinig ruimte is voor een gewone hendel door het gebruik van raambekleding. Voor de buitenzijde kan er worden gekozen uit een opbouw- of infreeskom of een greepschild PC69 inclusief kerntrekbeveiliging. Aan de binnenzijde is er de keuze uit een greepschild met of zonder PC-sparing. Alle greepschilden kunnen met gewone of ‘platte’ greep geleverd worden.

2-gats- en 3-gats-montage

De complete S2-hefschuifdeurbeslaglijn is gemaakt van hoogwaardig geanodiseerd aluminium F1 en toepasbaar in hout, kunststof en aluminium. Alle beslagen zijn SKG-gecertificeerd en voldoen aan de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Het beslag is er naast een 3-gats-uitvoering (SKG***) ook in een 2-gats-uitvoering (SKG**) voor nog snellere montage. Naast aluminium is dit hefschuifdeurbeslag op aanvraag te leveren in rvs of gepoedercoat in een gewenste kleur. S2 safe & secure is ontwikkeld voor zowel de woningbouw als utiliteitsbouw. De ontwikkeling vindt plaats vanuit de conceptgedachte waarbij industriële verwerkbaarheid, functionaliteit, comfort en prestatie van het element centraal staat.  S2 heeft een compleet pakket aan oplossingen voor de nieuwbouw- en renovatiemarkt. Het veiligheidsbeslag van S2 voldoet aan de SKG**- en SKG***-kwaliteitseisen en is toepasbaar volgens het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Naast de oplossingen voor nieuwbouw en renovatie zijn er ook oplossingen voor hefschuifdeuren, Passiefhuis en WoonKeur.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief   Aanmelden