Ga naar hoofdinhoud

‘Onze kracht: maatwerk, want ieder raam is anders!’

DEVENTER Profielen ontwikkelt en produceert een compleet pakket dichtingsprofielen voor alle raam- en deurconstructies, inclusief maatwerk en laskaders. Daarbij staan mens, milieu, innovatie en service centraal. Met persoonlijk en deskundig advies biedt het bedrijf maatwerkoplossingen voor de kozijnenindustrie om wind, geluid- en waterdichtheid te realiseren.

Bij DEVENTER Profielen in Breda wordt onder leiding van general manager Kees Verweel – door 49 medewerkers op zes productielijnen – jaarlijks bijna 14.000 kilometer dichtingsprofielen voor raam- en deurkozijnen geproduceerd voor de kozijnen- en binnenwandindustrie. Niet alleen standaard dichtingen, maar door intensieve samenwerking met klanten met enige regelmaat ook klantspecifieke maatwerkoplossingen onder private label.

DEVENTER Profielen levert zo’n tachtig procent met name voorraadproducten via dealers. De resterende twintig procent aan maatwerk profieloplossingen levert het bedrijf rechtstreeks aan de klant. Dankzij een QRM (Quick Response Management) ingerichte (productie)werkomgeving en een in-huis productie is DEVENTER in staat consistent te leveren en korte levertijden te garanderen. Waarbij de klanten niet verplicht worden tot grote afnames, juist door de korte, flexibele en snelle productieruns.

Kees Verweel

Historie

DEVENTER Profielen is van origine een Duits bedrijf en is opgericht in 1987 in Breda. Vorige eigenaar Wim Loeve heeft de kennis van de productie van dichtingen van Berlijn naar Nederland gebracht en specifiek aangepast naar de vraag van de Nederlandse houtverwerkende industrie. De focus en toewijding is in al die jaren ook altijd voor een groot deel op de houten kozijnindustrie blijven liggen. Met de kennis en ervaring die daarbij is opgedaan, heeft DEVENTER Profielen zich ontwikkeld tot een specialist in het wind-, water en geluiddicht, maar ook rookwerend en brandvertragend maken van raam- en deursystemen. Het Bredase bedrijf produceert dichtingen voor ramen en binnen(deuren), hef-schuifdeuren maar ook droogbeglazingsprofielen en muuraansluitprofielen voor klanten over de hele wereld. DEVENTER Profielen Breda is onderdeel van de DEVENTER Group, en vormt samen met vestigingen in Berlijn, Polen en Moskou de DEVENTER Group, maar tot op de dag van vandaag hanteren ze ieder afzonderlijk een eigen verkoop- en marketingstrategie, omdat de markten totaal verschillend zijn. Overigens worden op het gebied van productie en R&D wel volop gebruik gemaakt van elkaars mogelijkheden.

Ruim vier jaar geleden werd de DEVENTER Group overgenomen door Roto Frank, één van ‘s werelds grootste beslagfabrikanten voor ramen en deuren. De ontstane synergie van kennis op het gebied van ramen en deuren zal ongetwijfeld voor vernieuwende oplossingen zorgen.

Mens en milieu

lasafdeling

Bij de productie van de dichtingen staan juist ook mens en milieu centraal. Keuzes worden gemaakt vanuit de overtuiging dat ze toekomstbestendig moeten zijn. 

DEVENTER is dan ook ‘s werelds eerste en tot nu toe enige fabrikant van dichtingsprofielen die Cradle-to-Cradle Silver-gecertificeerd is voor de laatst ontwikkelde serie TPE (Thermo Plastisch Elastomeer)-dichtingen. TPE is honderd procent vrij van chemische bestanddelen, herbruikbaar en duurzaam geproduceerd. Het certificaat is toegekend aan de S-, SV-, SP- en SPV-serie dichtingen, die een goede aansluiting vinden in circulaire toepassingen. Het portfolio aan klanten die specifiek vanwege het duurzaamheidsaspect voor DEVENTER kiezen, breidt zich dan ook gestaag uit.  

Laskaders

Een van de USP’s die DEVENTER haar klanten in de houten kozijnindustrie biedt, is een maatwerkservice door middel van laskaders voor een groot aantal verschillende type profielen uit het assortiment. In tegenstelling tot siliconen, leent TPE zich namelijk prima om te lassen. DEVENTER last de dichting in een volledig op maat gemaakt twee- of vierhoekig kader dat vervolgens eenvoudig in het raam of deur kan worden gemonteerd. Dit maatwerk met garantie op het complete kader, inclusief de hoeken (de zwakste schakel in een raam of deur) levert veel tijdbesparing op en voorkomt faalkosten. Het bedrijf beschikt over een grote laskaderafdeling met tien lastafels waar jaarlijks een kleine miljoen hoeken worden gelast. 

SPV-serie dichtingen

SPV-dichtingen

Het juiste profiel onderscheidt zich naast een goede kwaliteit ook door een intelligent ontwerp waardoor het snel en eenvoudig gemonteerd kan worden in het raamkozijn. DEVENTER dichtingsprofielen garanderen een lage sluitdruk bij een optimaal terugveervermogen en daarmee een uiterst aangenaam gebruikscomfort.  De SPV-serie dichtingen is uitgevoerd met een harde rug om gemakkelijk in de kozijngroef te kunnen drukken en een flexibele Vario-voetconstructie voor een zeer soepele montage in de groef. De verwerker hoeft niet veel druk uit te oefenen en montage met inrollers behoort hiermee tot het verleden. Dit in combinatie met een hoge uittrekweerstand en een gesloten cel microschuim kern voor een betere isolatiewaarde, zorgt voor een aangename sluitdruk. SPV-dichtingen passen in een groef van 3,8-5,2 mm breed en zijn geschikt voor sponninghoogten van respectievelijk 12, 15 en 18 mm. Daarnaast zijn ze Cradle-to-Cradle Silver gecertificeerd en vallen ze onder de hoogste luchtdichtheidsklasse 4 (NEN-EN 12207) en de hoogste klasse 3 SBRCURnet Luchtdicht bouwen. Deze classificatie maakt de serie uiterst geschikt voor toepassing in bijvoorbeeld Passiefhuis ontwerpen.

DEVENTER Profielen BV

Voorerf 75
4824 GM Breda
Tel.: 076 – 541 69 00
info@deventer-profielen.nl
www.deventer-profielen.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief   Aanmelden