Ga naar hoofdinhoud

Maco Protect: vergrendelen zonder sleutel

Wie overhaast naar een afspraak gaat, kan zich eenmaal op weg wel eens afvragen of de voordeur wel op slot is gedaan. Tenminste als er geen A-TS-meerpuntsvergrendeling van Maco Beschläge is gemonteerd, want die vergrendelt de deur automatisch op drie punten. En zo heeft de onderneming in Zelhem een veelheid aan producten die de prestatie van een deur naar een hoger plan tillen.

In Duitsland en Oostenrijk is een buitendeur een meubelstuk. En aan meubels stel je hoge esthetische en gebruiksvriendelijke eisen. Maco Beschläge in Zelhem en het Oostenrijkse  moederbedrijf in Salzburg zien die trend meer en meer naar ons land overwaaien. De onderneming speelt daarop in door onder andere de Protect Excellent-lijn op deurslotgebied te delen van puur mechanisch naar volledig gemotoriseerd in de Z-TF (cilinder bediend met half-automatisch deurslot) en A-TS (automatisch en ook motorisch bediend). De onderneming steekt het summum van toegangsveiligheid en gemak in deze productielijnen, waarmee ook op de Nederlandse markt meer en meer vraag is naar de A-TS-oplossing. Dit veelzijdige deurslot is niet alleen comfortabel in gebruik en praktisch in de verwerking, maar ook nog eens uit te rusten met veel slimme producten voor toegangsverlening zoals open-door-technologie en e-openers. De A-TS is automatisch sluitend, heeft stalen schoten met in de basis een smeltpunt 1200 graden Celsius en kan ook zonder krukblokkering, waardoor vluchtwegvriendelijk.

Maco Protect-lijn

AT-S is opgenomen in de Maco Protect-lijn voor nieuwbouw én renovatie die loopt in oplopende gradaties van bedieningsgemak en prestaties, van basic, via premium en premium plus tot excellent. Om het maar meteen over het paradepaardje te hebben, het slot uit de A-TS Excellent-lijn is voorzien van drie dagschoten met haken (MF-HO platvorm) en standaard voorzien van een fluisterschoot. AT-S is een zeer stabiel slot met een werkelijke voorplaatdikte van 3 mm. Door de optimale vormgeving en intelligente combinatie van de drie dagschoten met haakvergrendelingen, heeft dit slot een zeer comfortabele bediening. Het bovendeel heeft verlengingsmogelijkheden (modulair). Tevens kan achteraf voor nog meer comfort een motor worden gemonteerd. Het A-TS slot met motor is geschikt voor openDoor of andere toegangscontrolesystemen en kent eenvoudige montage door eenheid in freeswerk en bevestiging(en). Ook dit slot heeft een grote flexibiliteit m.b.t. hangnaden en positioneringstoleranties door de haakschootconstructie.

Vergrendelingsmechanisme

Drie schoten vallen dicht en zorgen voor een gelijkmatig hoge sluitkracht. De deur wordt over de volledige hoogte absoluut dicht afgesloten. Tocht en vocht blijven buiten, de warmte blijft binnen. De dagschoot zorgt voor de automatische activering van het vergrendelingsmechanisme zodra de deur in het slot valt. Gelijktijdig controleert een magnetische trigger op correcte sluiting: de twee criteria voor een veilige vergrendeling. Naast de twee haken – en dit is uniek – wordt ook automatisch de nachtschoot uitgeschoven. De deur is drie keer vergrendeld, zonder sleutel. Gewoon dichttrekken, automatisch vergrendeld – allemaal zonder sleutel. Zo kan niemand naar binnen, maar wel iedereen naar buiten. De deur moet alleen aan de binnenzijde worden afgesloten om ervoor te zorgen dat kinderen of huisdieren niet ongemerkt naar buiten kunnen glippen. Eén draai met de sleutel is voldoende. 

Het systeem is uit te bouwen met extra opties als dagstand en deurbegrenzer. Omdat het om een modulair systeem gaat is het geschikt voor toegangsdeuren, zowel enkel als dubbel tot 3.020 mm. Het systeem komt met tien jaar functionaliteitsgarantie. AT-S met motorslot heeft snelle ontgrendeling zonder sleutel door de gemotoriseerde aandrijving en is uit te rusten met Maco-toegangsoplossingen als vingerscan, toetsenbord en tag. Ook aansluiting van intercominstallaties is mogelijk. De dagstand is gemakkelijk te (de)activeren met een schakelaar. AT-S voldoet aan inbraakwerendheid volgens DIN EN 1627-30 RC2- tot RC3, SKG** SKG**, VdS Klasse A1 Certificeringen SKG**, VdS Klasse A1.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief   Aanmelden