Ga naar hoofdinhoud

Drie jaar Adler Benelux in Heeze: positieve tussenbalans

Adler, de Oostenrijkse marktleider op het gebied van houtbescherming en houtlakken, richtte in 2018 een bv in de Benelux op. Vanuit het Brabantse Heeze levert Adler Benelux zijn producten aan klanten in Nederland, België en Luxemburg. Drie jaar na de oprichting maakt directeur Leon Cremers een positieve tussenbalans op – en kijkt terug op de succesvolle introductie van het duurzame green assortiment.

Adler voert een hoogwaardig en compleet assortiment aan verven, lakken en houbeschermingsmiddelen voor de houtbouw, meubelmakers, timmerindustrie en meubelproducenten. Een belangrijke pijler in het assortiment van het bedrijf zijn de milieuvriendelijke lakken op waterbasis: meer dan twee derde van alle Adler-producten wordt op waterbasis geproduceerd, vele daarvan met een groot aandeel natuurlijke en duurzame grondstoffen. Een aantal producten uit het assortiment heeft het duurzaamheidskeurmerk Cradle-to-Cradle, en de Aquawood-coatings voor ramen voldoen aan alle eisen van het Komo-certificaat. “Adler is een pionier op het gebied van milieuvriendelijke laksystemen en houdt zich al vier decennia bezig met de ontwikkeling van hoogwaardige lakken op waterbasis”, aldus directeur Cremers. “Met deze expertise en ons veelzijdige assortiment aan kwaliteitsproducten zijn wij het juiste adres wanneer het gaat om de duurzame veredeling van hout.”

Nieuw duurzaam assortiment Adler

Sinds kort voert Adler het green assortiment, dat alleen bijzonder duurzame coatings bevat. Alle producten in dit assortiment worden gekenmerkt door een uitstekende ecologische balans en een laag VOC-gehalte. Daarnaast bevatten ze geen giftige stoffen en stoffen die gevaarlijk zijn voor het milieu. De verven en lakken worden klimaatneutraal geproduceerd op de productielocatie in Schwaz (Tirol, Oostenrijk). De hoge duurzaamheidsstandaard wordt gegarandeerd door een objectief certificeringsproces waaraan alle green producten in het laboratorium worden onderworpen: alleen coatings die op het gebied van milieu, gezondheid, veiligheid en levensduur uitstekend scoren, worden in het green assortiment opgenomen.

Hoge ogen

Met een consequente duurzaamheidsstrategie en een constante productkwaliteit weet Adler sinds drie jaar ook in de Benelux hoge ogen te gooien. Steeds meer meubelmakers en industriële meubelproducenten, kozijnproducenten en houtbouwbedrijven vertrouwen volgens Cremers op de kwaliteitsproducten van het bedrijf. Daarvoor zorgt het zeskoppige team in Heeze. “Hier in Heeze bevinden we ons vlak bij onze klanten en kunnen we ze voorzien van uitstekende service – met kleurstalen, technisch advies en praktijkgerichte trainingen”, legt Leon Cremers uit. “We streven er immers naar onze klanten niet alleen te voorzien van hoogwaardige beschermingsmiddelen, maar willen hen ook als servicepartner in het gehele proces terzijde staan.”

Schrijf je in voor de nieuwsbrief   Aanmelden